Leje vs købe: 7 finansielle fakta

Kendsgerning: Du kommer til at betale for et sted at bo. Periode.
Der er ingen gratis frokost og betaler for et tag over hovedet vil være en del af dit budget i meget lang tid. Givet dine behov (enten bare dig, en partner eller en større familie) er der en vis mængde plads du har brug for. For en familie på 4 betyder 3 soveværelser for mindst 18 år og sandsynligvis tættere på 30. Du er enten kommer til at tilbringe, at betale til at leve i en andens hus eller din egen.
Faktum: Leje og realkreditlån er tættere i månedlige betalinger end du tror.
Gennemsnitlige 3BR husleje i min metro-området (Minneapolis) er $900-1000 om måneden med mange tættere til $1200. Det er for en udlejet ejerlejlighed, ikke et hus. I min metro-området er der i øjeblikket over 250 ejerlejligheder og townhomes (lig med at eje de samme ting du leje) under $1000 om måneden i betalinger. Der er en anden 853 enfamiliehuse (opgradering fra lejligheder) under den samme tærskel.
Faktum: Værdien af dit hjem kommer ikke fra at betale det, men fra blandet påskønnelse.
Eksempel:
$215.000 finansieres i 30 år på 6% og 6% gennemsnitlige vurdering (en historisk rimelig nummer). I løbet af 30 år, vil du foretage betalinger på i alt $464,054. I slutningen af denne 30 år, vil dit hjem og den jord, den sidder på være værd $1,234,850. Denne værdi er kun omkring en tredjedel hvad du faktisk betales i afdrag. Resten ($770,796) kom fra påskønnelse.
Kombinere at med det faktum, at den næsten $250.000 i rente, der betales over 30 år er fradragsberettigede, banke næsten en tredjedel ud i tage hjem penge (penge tilovers efter skat i din lønseddel og penge, du bruger til at betale husleje) og de “frie” penge ender med tættere til $850.000 og endnu mere hvis du brugte skattebesparelser klogt.
Kendsgerning: At eje et hjem kommer med indbygget huslejekontrol.
Som årene går, din husleje vil gå op og pant vil ikke. Forudsat du leje mit hus (se note i slutningen) for hvad pant omkostninger lige nu ($1300 om måneden) og lejen går op kun på tempo med inflation (3% eller deromkring år), som i de fleste byer markeder er meget konservativ, i 30 år , lejen vil være $3155 om måneden i stedet for den sidste $1300/måned betaling jeg vil være at gøre. Efter dette, vil med boligejer ikke længere at betalingspligtige lejen fortsat at gå. Over 30 år span er værdien af bare gummistropper din månedlige boligudgifter på en enkelt række over en kvart million dollars.
Faktum: Betaler for et sted at bo er betale en andens realkreditlån.
I langt de fleste tilfælde, når du betaler husleje, ejer din udlejer ikke ejendommen blankt. Det betyder at din udlejer tager din husleje og gør afdraget på dit hjem, sætte resten i lommen. Som årene at prioritetsgæld går, lejen vil stige og hans pant vil ikke, bliver hvilket betyder, at din lejlighed mere profitible.
Faktum: Overkommelige priser i de sidste 100 + år i fast ejendom er kommet ikke fra indkomst gevinst, men fra sprawl.
Historisk, hjem priserne er steget 6% årligt mens inflation som helhed steget på tættere til 3% med lønninger halter bagefter selv det. Denne ulige hullet er fueled af byvækst. Nye huse er bygget på billig jord uden for byen. De billigere huse gå ofte til 1st gang hjemme købere, mens 6% er mennesker bevæger sig op af penge på deres vækst på 6%. Som et resultat, jo længere du venter med at købe et hus, jo mere dette hul vil påvirke dig og du vil bor videre væk fra job at bo i et hus, du gerne.
Fakta: Af det tredje år for at leje mit hus, forskellen mellem de betalinger, der alene er næsten $1000.
År 7, har du fået en hel IRA bidrag ($3000) ekstra årligt at spare op til alderdommen. Det betyder, at selv om betalingerne, der er lidt højere end leje, det tager kun et par år skal ikke længere være.
Bemærk: Alle eksempler bruger leje i mit område og mit hus som grundlag for tal. Mit hus er en 4BR/2BA i en nordlige grænse forstad til Minneapolis, 10 minutter nord for centrum. Den sidder på en tredjedel af en acre parti og har en 2 bil er knyttet garage.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.