Fordele og ulemper ved kviklån

Du er i en situation hvor du virkelig bare har brug for penge og du har brug for dem lige nu. Du har forhørt dig ad hos familie og venner, men de kan desværre ikke hjælpe dig. Tilbage er kun muligheden for at tage et kviklån, men du har hørt, at du skal være ekstra påpasselig, når du tager et sådant lån.

Først desserten

Lad os starte med de positive ting.

Langt de fleste mennesker kommer på et eller andet tidspunkt i deres liv, hvor de er nødt til at optage et eller andet form for lån. Det kan være alt fra SU-lån, huslån, billån osv. Der er ikke mange mennesker, der kan komme igennem tilværelsen helt uden at skulle låne penge fra et eller andet sted fra – om det så er ved en låneudbyder eller ved venner og familie.

Et kviklån er et lån lige som alle andre, bortset fra at det selvfølgelig er ‘kvikt’. Det vil sige, at selve processen for at du bliver godkendt til lånet er meget hurtig. Det drejer sig ofte om et par dage, alt efter hvilken låneudbyder man benytter og hvor mange penge man låner. Nogle kan endda få pengene inden for få timer.

En sådan hurtig betjening er helt vildt hjælpsom for de mennesker, som meget pludselig kan stå i en situation, hvor de akut har brug for penge. Det kan for eksempel være bilen går i stykker og du har brug for den for at komme på arbejdet. Eller måske er du bagud med din husleje og du skal betale den denne måned eller du risikere at blive boligløs.

Et kviklån er derfor slet ikke så farligt, som nogle mennesker har givet det ry for at være. Det er lån som alle andre og kan være en enorm stor hjælp, hvis du har brug for nogle penge lige nu og her.

Så kommer grøntsagerne

Så kommer de lidt mere negative ting. Ja, selvfølgelig skal du være påpasselig og tage dine forholdsregler, når du optager kviklån. Det samme skal du jo gøre, når du tager dig et lån i for eksempel en bank eller låner større pengebeløb af dine venner.

Penge er et ømt emne for de fleste, enten fordi de mangler dem eller fordi der godt kan blive en beklemt stemning, når man snakker om dem.

En ting, man for eksempel skal lægge mærke til, er de betingelser der følger med lånet. Hvor lang er renteperioden? Hvor mange renter er der på? osv.

Men disse spørgsmål bør du også stille dig selv, når du optaget et lån i banken eller låner penge af forældrene. Der er altid betingelser med et lån du tager og en forventning fra låneudbyderen side, omkring for eksempel for hurtigt du betaler tilbage.

Så længe du laver din research omkring kviklånet og læser alt med småt, når du optager lånet, så er der ikke nogen grund til, hvorfor du ikke kan gå ud og tage et kviklån, hvis du virkelig har brug for det.