Wanted: En ordbog-perfekte leder

Svarene er ofte før vores øjne eller foran vores næser – især hvis vi læser den amerikanske Heritage Dictionary!
Udforske med mig, hvordan nogle af mange forskellige definitioner for ordet “leder” faktisk tjene som en performance standard for lederskab.
Efterlader den standard definition af “, der fører eller guides”, mener den anden definition: “, der har magt eller indflydelse”. Har du kendt mennesker i en lederrolle, der synes ude af stand til at påvirke mennesker omkring dem? Evnen til at skabe forbindelser, at tale tydeligt og at ramme oplysninger så alle hører en “Hvad er det for mig” besked er afgørende for indflydelse. Vi er også overtalt af folk med overbevisning og passion. Vi påvirkes af personer, som vi tror, vi kan stole på. Mister eller misbruge nogen af dette og en leder strømmen forsvinder.
En leder er defineret som “en dirigent eller de vigtigste performer i et orkester afsnit”. At finde måder at samle de forskellige talenter af medarbejdere eller frivillige, således at alle spil fra det samme ark musik og blande deres instrumenter i en harmonisk helhed er en færdighed, der fremgår af de fineste af ledere! Som en hovedstol performer ser vi at en leder skal have et talent, der er hovedet over de andre mennesker i denne arena af “play”. Vi ønsker ikke en leder, der bekender sig til bedste på alt. Men vi ønsker en leder skal have ét klart genkendelig færdighed.
Det forreste dyr i en spændte team er en leder. Ser vi ikke ledere til at guide den måde, tiltrådte skulder ved skulder med resten af holdet? Husk, hvordan tilstedeværelsen af en leder på en frontlinje blev samlingspunktet for mange en kamp?
Lederen er også defineret som “en rørledning til transport af varm luft fra en ovn.” Pleje er en fire – brev ord hørte mere hyppigt i erhvervslivet. Medarbejdere ønsker at vide, at en leder bekymrer sig for dem. Koldt, stern diktator kan få nogle resultater, men aldrig egentligt engagement, kreativitet og loyalitet i en varm og omsorgsfuld leder.
Der er lederen, der er en økonomisk indikator og den leder, der er “tab”. En leder bedre være i kommando og har en klar angivelse af den økonomiske levedygtighed af virksomheden. En leder skal også vide, hvornår noget er gjort for at tiltrække talent eller kunder – ikke at tjene penge.
En kort længde på gut, wire eller lignende materiale som en krog er knyttet til en fiskesnøre er en leder og så er den blank stribe i slutningen eller begyndelsen af en film eller et bånd, der bruges i gennemtrækker eller snoede.
Hvad er sammenhængen med verden af ledelse i disse endelige definitioner? Begge bruges til at konfigurere profit potentialet af venture. Afhængigt af hvilken type fisk man ønsker at fange, styrker fiskeri førende forbindelsen mellem krogen og resten af linjen. Der er tidspunkter, hvor den udøvende tilstedeværelse hjælper størkne forholdet mellem kunden og salgsteamet, således at kunden “bider krogen”. Andre gange baner en leder forsigtigt vejen for den virkelige præsentation til den potentielle køber eller investeringssamfundet. Han er den “tomme bånd”, der åbner dørene til den fulde præsentation af virksomheden.
Hvis et billede siger mere end 1000 ord, er en metafor værd 1000 billeder. Ved hjælp af metaforer fra andre betydninger ordet “leder”, får vi en rig billede af omfanget og mulighederne for sandt lederskab.
© 2003 af Eileen McDargh. Alle rettigheder forbeholdes

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.