Kære læser

Velkommen til :)

Dette site handler primært om mad. Mad som jeg finder lækkert, indbydende og ikke mindst sundt og næringsrigt.

Jeg er en meget madglad ung 25-årig pige fra København med en baggrund som Professionsbachelor i Ernæring og Sundhed. Jeg har en stor passion for både mad og sundhed. Mad, fordi det skaber stor glæde og livsnydelse for mig, og sundhed, fordi det bidrager med energi og velvære.. Så hvorfor ikke kombinere de to ting? Det kan efter min mening sagtens lade sig gøre, hvilket er mit mål at vise her..

Jeg elsker at eksperimentere med udenlandsk mad. Jeg må indrømme, at jeg aldrig har været en “sovs og kartoffel” pige. Der skal mere krudt på og flere farver til. Det skal smage af noget! Måske skyldes det blandt andet, at jeg er halv thailænder, og har fået asiatisk mad ind med modermælken. Jeg elsker i hvert fald thaimad, vietnamesisk mad, indisk mad, afrikansk mad og mellemøstlig mad…

Udover god smag, stiller jeg også andre krav til min mad. Nemlig at den skal;

 • være naturlig, dvs. uden alle mulige tilsætningsstoffer
 • være lavet fra bunden
 • være uden sukker – så ofte som muligt, da jeg hurtigt kan gå hen og blive en sukkerjunkie (“mere vil have mere”)
 • være uden mælk – er nemlig laktoseintolorant
 • indeholde gode næringsstoffer fra grøntsager, frugt, vegetabilske proteinkilder, nødder og frø og fuldkornsprodukter

Maden du finder på bloggen, vil derfor være præget af ovenstående.

Derudover er det også kendetegnet for denne side, at maden er klimavenlig. Med andre ord at den er meget vegetarisk. At spise kød, primært det røde (svin, okse, lam og ged), er nemlig utrolig belastende for vores klima hvorfor jeg undgår det. Jeg spiser primært vegetatisk, og har ikke rørt det røde kød i ca. 3 år, men indimellem spiser jeg fisk eller kylling af godt opdræt, hvorfor det også vil indgå på siden indimellem.

Mine veninder har simpelthen forbudt mig at slette de opskrifter hvori der indgår kød (som er at finde fra nogle år tilbage), så derfor vil du også kunne finde nogle kødretter tilbage i tiden.

Jeg håber at jeg med min mad, vil kunne inspirere dig til at lave lækker, sund og klimavenlig mad :)

Kærlig hilsen

Anabell

foto (19)

3 Responses to Kære læser

 1. Stina Askholm Hansen says:

  Hej Anabell,

  Et nyt produkt på grøntsagshylderne er søde, små ærteskud, der er spæde blade og fine stilke fra ærteplanten – oplagt som et anderledes indslag i sommersalaten.
  Har du mon lyst til at smage det nye sommergrønt? Lad mig høre fra dig, så sender jeg meget gerne smagsprøver af sted til dig.

  Mvh. Stina.

 2. Anne says:

  Hej Anabell!
  Skøn blog, vegetar pasta saucen skal prøves iaften.
  Det ser ud til at vi har meget samme værdier når det handler om mad. Kig forbi min blog: http://www.scandinavianfemme.wordpress.com for inspirationer til lækre, sunde retter, lavet fra bunden.

  Mvh. Anne

 3. Anabell says:

  Hej Anne.
  Tusind tak :) Og i lige måde! Jeg må prøve at lave din russiske Borsch suppe en dag. Den lyder lækker!
  Jeg håber det blev en vellykket squashpasta :)
  Mvh Anabell

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>