Appelsin-og chilimarineret rødkålssalat med solbær

Igår stod den blandt andet på denne smukke rødkålssalat. Min far kom forbi og spiste med… Og han var helt vild med denne salat. Så den måtte helt sikkert lægges op herinde :)

Det skal du bruge:

  • ca. 1/3 del rødkål
  • ca. 3 cm af en almindelig rød chili (ikke de helt små piri piri, ellers bliver det meget stærkt)
  • 1 appelsin
  • 1 citronbåd
  • 1 stor håndfuld frosne solbær
  • 1 spsk honning
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 lille håndfuld mandler
  • Persille til pynt

Det skal du gøre:

  1. Skyl og snit rødkål (i tynde strimler)
  2. Pres appelsin- og citronsaft i en skål
  3. Bland finthakket chili, honning, olivenolie og solbær i saften
  4. Vend rødkålen heri
  5. Pynt med hakkede mandler og persille
  6. Stil rødkålen på køl i et par timer, så den kan få lov til at trække den gode smag til sig :)

 

Tip: Rødkål kan holde sig 1-2 måneder på køl. Så der skulle da være en god chance for at man kan nå at bruge den, inden den bliver dårlig. Og det må jo siges at være godt ift. at mindske madspil :)

This entry was posted in Tilbehør. Bookmark the permalink.

2 Responses to Appelsin-og chilimarineret rødkålssalat med solbær

  1. Hej, fin blogg! Hur är läget? :)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>