Sunde blåbær- og chokomuffins

Super lækre sunde muffins der kan spises med god samvittighed når man skal have lidt til den søde tand. De er nemlig fyldt med fibre, indeholder intet sukker eller unaturlige ingredienser, intet gluten eller mælk (for dem/os der ikke tåler det). De er søde, smagfulde og bestemt ikke tørre :)

Det skal du bruge (til 7 stk, med blåbær og choko):

- 2 æg

- 0,75 dl birkesød

- 2 tsk vaniljepulver (ikke vaniljesukker)

- 1 tsk kanel

- 1 tsk bagepulver

- ca. 50 g. kokosolie (med smag!)

- 1½ banan

- 30-50 g. chokolade (jeg bruger altid guylian belgisk chokolade uden sukker som kan købes i irma.. smager vildt godt)

- ca. 30 g. mandler

- 4 spsk fuldkornsrismel

- 2½-3 dl kokosmel

- Muffinsforme

- 1 håndfuld frosne blåbær (de ægte fra Irma)

- Ca. 2 spsk kakao uden sukker og andet tilsat (jeg bruger RAW kakaopulver)

Det skal du gøre:

1. Tænd ovnen (175 grader)

2. Mos banan

3. Hak mandler og chokolade

4. Bland alle ingredienserne i en skål bortset fra blåbær og kakao

5. Kom grunddejen i 3 eller 4 muffinforme og kom blåbær heri

6. Kom kakao i den resterende grunddej i skålen og kom herefter den færdige kakaodej i 3 eller 4 muffinforme

7. Så skal det bare bage i 20 min

Tip: Server med friske bær (fx hindbær, jordbærd, brombær, blåbær eller solbær)

 

Håber det kunne friste :)

 

 

This entry was posted in Dessert, Snacks. Bookmark the permalink.

2 Responses to Sunde blåbær- og chokomuffins

  1. Anette says:

    Hejsa
    Det lyder som en rigtig lækker opskrift :)
    Men da jeg er imod brugen af birkesød xylitol, grundet det ikke er et naturligt produkt, vil jeg høre, om du ved hvor meget 0,75 dl birkesød vejer, da jeg så vil kunne omregne mængden til sukker og derfra videre til andre sødemidler.
    Mvh Anette

  2. Anabell says:

    Hej Anette
    Mange tak :)
    Jeg har brugt Birksød i den tro at det er et naturligt produkt idet det er udvundet fra birkebark (mig bekendt). Men kan se når jeg søger på birkesød, at der er forskellige meninger om dette.
    Jeg er løbet tør for birkesød, men vil veje det næste gang jeg får købt det, så jeg kan vidergive vægtinfo til dig :) Men jeg kan fortælle, at jeg engang lavede disse muffins med agavesirup istedet for birkesød, hvilket også blev godt :) Jeg brugte omkring ½ dl. Håber det kan hjælpe lidt indtil videre :)
    Vh Anabell

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>